Tags

Tientallen stukken gestolen religieus erfgoed werden bij huiszoekingen in Noord-Frankrijk in beslag genomen. De politie is nu op zoek naar de rechtmatige eigenaars van het gestolen goed. Herkent u een voorwerp uit uw kerk?

Gestolen

Afgelopen maand werden bij een politieactie in Noord-Frankrijk tientallen religieuze kunstschatten teruggevonden. Het gaat om stukken die recent gestolen werden uit kerken in de regio Rijsel, Nord-Pas-de-Calais, Doornik, Ieper en Veurne.

De politie nam de voorwerpen in beslag en is nu op zoek naar de rechtmatige eigenaars van het gestolen goed. De stukken die nog niet geïdentificeerd konden worden, zijn te vinden in deze lijst.

Herkent u één van de stukken? Neem dan contact met ons op via databank@crkc.be. Vermeld het nummer van de foto uit de lijst en geef ons ook het PV-nummer van de aangifte van de diefstal bij de lokale politie door. Indien de diefstal nog niet werd aangegeven, dient dit eerst te gebeuren.

Diefstallen van religieus erfgoed kunnen steeds gemeld worden via de aangiftemodule op deze blog. Dit maakt het gestolen goed beter zichtbaar en kan de politie helpen om stukken op te sporen of te voorkomen dat ze illegaal verhandeld worden. Een aangifte van de diefstal bij de lokale politie is steeds de noodzakelijke eerste stap!

>> Bekijk de lijst met gestolen voorwerpen

>> Naar de aangiftemodule voor gestolen religieus erfgoed

Advertenties