Tags

,

Het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur bestaat dit jaar 20 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag zet het CRKC haar werking in de kijker met de tentoonstelling Met zorg omringd. 20 jaar CRKC. Je ontdekt er de mooiste, merkwaardigste en meest bijzondere objecten uit 20 jaar inventarisatiegeschiedenis van kloostercollecties.

Affiche_Met zorg omringd_LRIn de loop der jaren kwamen in het CRKC-depot verschillende religieuze collecties en voorwerpen samen. Door de sluiting van kerken, de opheffing van kloosters of om tal van andere redenen konden deze voorwerpen niet langer in hun originele context bewaard blijven. Uit dit depot kozen alle medewerkers van het CRKC hun lievelingsstuk. In het bijhorende tentoonstellingsgidsje vertellen ze wat het voorwerp voor hen zo bijzonder maakt. Ook voor kinderen is een bezoek aan de tentoonstelling de moeite waard! Aan de hand van een leuk opdrachtenboekje kruip je in de huid van een echte museummedewerker en maak je je eigen mini-tentoonstelling!

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 23 maart tot en met 23 april, Erfgoeddag, in Museum Parkabdij. Dit vormt meteen ook de afsluiter van een tijdperk voor Museum Parkabdij. Na Erfgoeddag sluit het museum gedurende enkele maanden zijn deuren voor een grondige vernieuwing. Het museum breidt uit en zal naast het huidige spreekhuis ook de volledige westvleugel van de Parkabdij innemen, die zopas helemaal werd gerenoveerd. Op 25 oktober 2017 zal het vernieuwde museum zijn deuren openen. Iets om alvast naar uit te kijken!