Tags

,

Het Museum Catharijneconvent en het CRKC legden hun expertise samen en dat resulteerde onlangs in de Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris voor protestantse kerken in Nederland en Vlaanderen.

DCF 1.0

De nieuwe publicatie biedt een methode om het roerend erfgoed in protestantse kerken nauwgezet te registreren. Met deze handleiding kunnen kerkbeheerders zelf aan de slag.

Het Museum Catharijneconvent en het CRKC legden hun expertise samen en dat resulteerde onlangs in de Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris voor protestantse kerken in Nederland en Vlaanderen. De nieuwe publicatie biedt een methode om het roerend erfgoed in protestantse kerken nauwgezet te registreren. Met deze handleiding kunnen kerkbeheerders zelf aan de slag.

Momenteel is de publicatie al online raadpleegbaar. Op zaterdag 18 februari 2017 volgt een studienamiddag waar de handleiding officieel aan het publiek wordt voorgesteld. Tijdens deze dag wordt ook aandacht besteed aan de zorg voor documentair, immaterieel en onroerend erfgoed van protestants-evangelische kerkgemeenschappen.

Inschrijven kan via onze website.